Arbëri

Pupovci: Duhet marrëveshje me serbët për kurrikulat në gjuhën serbe

Foto:Alban Bujari/Koha
 

Zëvendësministri i Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Duakgjin Pupovci ka thënë se nuk janë ende në proces të përgatitjes së kurrikulës në gjuhën serbe, meqë sipas tij, paraprakisht duhet të arrihet marrëveshje me komunitetin serb në Kosovë për integrimin e tyre në institucionet e Republikës së Kosovës.

Ai ka thënë se në të gjitha shkollat ku zhvillohet mësimi në gjuhen serbe punohet me kurrikulë të Serbisë dhe sipas tij kjo është një çështje politike.