Arbëri

BQK: Ekonomia e Kosovës ka rënë për 3.9 për qind gjatë 2020-ës

 

Sipas një komunikate dërguar mediave, sipas BQK-së ekonomia e Kosovës vlerësohet të ketë shënuar rënie prej 3.9 për qind në vitin 2020. Sipas njoftimit, gjatë vitit 2020, ekonomia e Kosovës vazhdoi të ketë stabilitet fiskal dhe të çmimeve.

BQK-ja ka njoftuar se borxhi publik në vitin 2020 ka arritur në 1.5 miliardë euro apo në 21.8 për qind të BPV-së.