Arbëri

Embrioni amerikan synon rritjen e prodhimtarisë së qumështit në Kosovë

 

Projekti i parë në Ballkan për ndryshimin gjenetik të lopëve do të realizohet në Kosovë. Embrione të ardhura nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, synohet të përdoren për rritjen e prodhimit të qumështit nga lopët dhe shtimin e kualitetit.

Profesori i Universitetit të Prishtinës, Behlul Behluli, ka rrëfyer në Emisionin SOT se këto bartja e embrioneve apo farave ka për qëllim që lopët në Kosovë, të rriten në mënyrë të njëjtë si në SHBA, dhe prodhimtaria të jetë më e lartë.