Arbëri

KDI-ja kërkon nga Qeveria Kurti transparencë për dialogun

 

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) i është drejtuar me kërkesë publike kryeministrit Albin Kurti për të ofruar transparencë rreth procesit të dialogut Kosovë-Serbi.

Sipas njoftimit dërguar mediave ku është bërë publike kërkesa thuhet se Lëvizja Vetëvendosje në kohën kur ishte në opozitë, në vazhdimësi ka insistuar që transparenca dhe llogaridhënia ndaj Kuvendit dhe qytetarëve rreth këtij procesi janë kyçe, duke i lutur ata që tani që e udhëheqin Qeverinë, presin nga ta që t’u përmbahen këtyre parimeve.

“Më 15 qershor keni marrë pjesë në takimin e parë të ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian me Presidentin e Serbisë, ku keni paraqitur 4 propozime. As para dhe as pas vizitës tuaj në Bruksel nuk keni raportuar në Kuvend lidhur me pozicionin e Qeverisë së Kosovës për të ardhmen e këtij procesi si dhe më konkretisht lidhur me këtë takim. Mbeten ende për tu qartësuar më në detaje propozimet tuaja të paraqitura në Bruksel siç mbeten për t’u qartësuar hapat që do të ndërmerrni si Qeveri në kuadër të këtij procesi”, thuhet në letër.

sipas KDI-së, mungesa e transparencës po thellohet edhe sot, kur në Bruksel po mbahet takim i kryenegociatorit, Besnik Bislimi me palën serbe, ndërkohë që Kuvendi dhe as publiku nuk janë të njoftuar për këtë takim, temat që do të diskutohen si dhe qëndrimin që do t’a paraqesë Qeveria e Kosovës.