Arbëri

Presidentja kërkon ndihmë shtesë nga EULEX-i, njohësit bëjnë thirrje për kujdes

EULEX

Ekspertizë, shërbime këshilluese e ndihmë financiare, ka kërkuar presidentja Vjosa Osmani që t’u ofrohen institucioneve të Kosovës në bazë të nevojës, nga institucionet e Bashkimit Evropian, përfshirë këtu edhe misionin e EULEX-it. Derisa nga Zyra e Presidentes nuk kanë dhënë detaje shtesë për arsyet që kanë çuar në kërkesat e tilla, nga EULEX-i i kanë mirëpritur dhe kanë thënë se do të punojnë në plotësimin e tyre.

 

Ekspertizë, shërbime këshilluese e ndihmë financiare, ka kërkuar presidentja Vjosa Osmani që t’u ofrohen institucioneve të Kosovës në bazë të nevojës, nga institucionet e Bashkimit Evropian, përfshirë këtu edhe misionin e EULEX-it. Derisa nga Zyra e Presidentes nuk kanë dhënë detaje shtesë për arsyet që kanë çuar në kërkesat e tilla, nga EULEX-i i kanë mirëpritur dhe kanë thënë se do të punojnë në plotësimin e tyre.

Kërkesa shtesë për institucionet e Bashkimit Evropian, përfshirë edhe EULEX-in, i ka drejtuar presidentja Vjosa Osmani përfaqësuesit të lartë të BE-së, Josep Borrell.

Në letrën përmes së cilës Osmani e ka njoftuar Borellin për vazhdimin e mandatit të EULEX-it, ajo ka propozuar që në bazë të nevojave të institucioneve në vend të ofrohet ndihmë në çështjet që lidhen me drejtësinë.