Arbëri

Mosveprimi i presidentes rrezikon vendimmarrjen në KQZ

Komision i Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) nuk është duke funksionuar në përbërje të plotë. Presidentja Vjosa Osmani nuk i ka emëruar dy anëtarët e fundit, edhe pas kumtit që ka dhënë Kushtetuesja se nuk do të përgjigjet për çështje rreth përfaqësimit që shefja e shtetit i ka ngritur para kësaj gjykate.

 

Presidentja Vjosa Osmani nuk i ka emëruar dy anëtarët e fundit të KQZ-së, edhe pas kumtit që ka dhënë Kushtetuesja se nuk do të përgjigjet për çështje rreth përfaqësimit që shefja e shtetit i ka ngritur para kësaj gjykate. Në shoqërinë civile gjykojnë se presidentja shkeli ligjin nëpërmjet kësaj zvarritjeje, e në PDK thonë se po rrezikohet vendimmarrja e KQZ-së në prag të zgjedhjeve lokale

Komision i Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) nuk është duke funksionuar në përbërje të plotë. Presidentja Vjosa Osmani nuk i ka emëruar dy anëtarët e fundit, edhe pas kumtit që ka dhënë Kushtetuesja se nuk do të përgjigjet për çështje rreth përfaqësimit që shefja e shtetit i ka ngritur para kësaj gjykate.

Arianit Elshani, anëtar i PDK-së në KQZ, thotë se Gjykata Kushtetuese ka vlerësuar njëjtë sikurse edhe partia që përfaqëson ai, dhe kërkon nga Osmani që pa vonesë t’i bëjë emërimet.