Arbëri

Serbia bën politikë me të zhvendosurit

Shefi i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq dhe e kthyera në Gjakovë, Dragica Gashiq
 

Zyrtarët serbë po bëjnë politikë me rastin e Dragica Gashiqit, e cila mes kundërshtimeve vendosi të kthehej në Gjakovë. Gjatë vizitës në Kosovë, drejtori i së ashtuquajturës Zyrë për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë se rastin e Gashiqit e ka ngritur edhe në takimet e fundit në Bruksel. Të martën ka reaguar edhe Ambasada amerikane, e cila ka kërkuar kushte për kthimin e të zhvendosurve në shtëpitë e tyre

Serbia e ka bërë agjendë të takimeve në Bruksel edhe rastin e Dragica Gashiqit, kthimi i së cilës në Gjakovë nxiti pakënaqësi të mëdha. Në ditën e dytë të qëndrimit në Kosovë, ku nuk munguan as mesazhet politike kundër shtetit dhe zyrtarëve të Qeverisë së Kosovës, drejtori i së ashtuquajturës Zyrë për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ka vizituar të martën Gashiqin. Sipas tij, nuk mund të ketë normalizim nëse pengohet kthimi i të zhvendosurve.

“Mesazhet që dërgohen si në rastin e Dragica Gashiqit janë mesazhe të frikësimit të personave të zhvendosur brenda vendit. Ne kemi marrë një vendim për të ndihmuar financiarisht, për pajisje shtesë të banesës, për të siguruar kushte, dhe shteti i Serbisë do të ndihmojë gjithçka që mundet, kryesisht në aspektin e sigurisë, sepse kjo është gjëja më e rëndësishme”, ka thënë Petkoviq.