1 perditesime
Arbëri

Bashkatdhetarët të interesuar për funksionimin e Kuvendit, duan më shumë angazhim

 Bashkatdhetarët të interesuar për funksionimin e Kuvendit, duan më shumë angazhim
20:05

Bashkatdhetarët të interesuar për funksionimin e Kuvendit, duan më shumë angazhim

Lulzim Gajtani

Kuvendi i Kosovës ka vazhduar traditën e mirëpritjes së bashkatdhetarëve, të cilët për tri ditë rresht mund ta vizitojnë këtë institucion.

Ata u shprehën se Kosova po vazhdon të bëjë hapa pozitivë drejt zhvillimit.

Laurant Osmani, bashkatdhetar nga Franca, ka thënë se vizita ishte e frytshme.

“Kemi ardhur në Kosovë për një projekt dhe e patëm mundësinë për ta vizitu Parlamentin e Kosovës... shumë mirë, vizita ke shumë e mirë, mirë e shpjeguar dhe aspektet historike kanë qenë në zemër të vizitës”, tha Osmani.

E, Dafina Berisha, e cila jeton në Hamburg, e që është kandidate në zgjedhjet parlamentare në Gjermani, theksoi se Qeveria e re është më e organizuar dhe angazhuar në proceset politike.

“Shumë mirë po m’doket Parlamenti i Kosovës. S’kam qenë asnjëherë, është hera e parë sot edhe po m’doket shumë mirë. Qeveria e re po m’doket që është më e organizume, janë shumë të angazhuar”, deklaroi Berisha.

Ndërkaq Bajram Kabashi, ka treguar arsyet se pse është detyruar ta lërë vendin.

“Për shkak të shumë rrethanave pamundësisë për me vazhdu profesionin ashtu qysh m’ka taku. Për shkak të idealit isha i detyrum që të mërgoja, që nga ajo kohë kam jetu në Norvegji. Ato vite natyrisht vitet e fillimit nuk ishin aq të lehta”, tha Kabashi që jeton në Norvegji.

E ndonëse bashkatdhetarët vizituan Kuvendin e Kosovës, asnjë deputet nuk doli që t’i presë ata.
 

08:12

Kuvendi hap dyert për bashkatdhetarët

Për tri ditë rresht, duke nisur nga sot, në Kuvendin e Kosovës mbahet aktiviteti “Kuvendi hap dyert për bashkatdhetarët”.

Gjatë tri ditëve, në terminin 10:00 – 16:30, Kuvendi do të jetë i hapur për bashkatdhetarët të cilët dëshirojnë ta vizitojnë ndërtesën e institucionit më të lartë legjislativ.

Me këtë rast Forumi për Transparencë Parlamentare, me mbështetjen e NDI-së, organizon takim me temën “Pandemia COVID-19: Procesi i vaksinimit në Kosovë” në kuadër të aktivitetit “Ditët e Kuvendit”.

“Gjatë qëndrimit në Kuvend, vizitorët duhet t’u përmbahen masave anti-Covid, përkatësisht duhet të jenë të pajisur me maska”, thuhet në njoftimin e Kuvendit të Kosovës. \ksp