Arbëri

Kurti përfundon sot turin 2-javor jashtë Kosovës

 

Që prej 8 korrikut, kryeministri Albin Kurti gjendet jashtë Kosovës. Ai nisi vizitën në Greqi dhe më pas në Francë. Në Francë, mori pjesë në premierën e filmit kosovare “Pa Vend” në Festivalin e Filmit në Cannes. Qëndrimi atje erdhi pas nëntë ditësh qëndrimi në Greqi, vizitë për të cilën u kritikua nga opozita në Kosovë.

E, nga Franca Kurti ka udhëtuar direkt për në Belgjikë për takimin me presidentin serb, Aleksandër Vuçiq, në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi.