Arbëri

Qeveria druan se Mini-Schengeni krijon hapësirë ndikimi për Rusinë e Kinën

Foto: KOHA

Qeveria e Kosovës do ta shpërfillë thirrjen e fundit të treshes Edi Rama, Aleksandër Vuçiq dhe Zoran Zaev që të përfshihet në nismën e Novi-Sadit për Mini-Schengenin ballkanik.

 

Treshja Edi Rama, Aleksandër Vuçiq dhe Zoran Zaev paralajmëruan se të enjten në Shkup do t’i vënë themelet e Ballkanit të ri, nëpërmjet marrëveshjeve që do t’i firmosin në kuadër të Mini-Schengenit ballkanik. Qeveria e Kosovës e quan nismë fantazmë këtë dhe mes argumenteve që jep për mospërfshirje, është edhe ai se iniciativa krijon hapësirë ndikimi për Rusinë e Kinën. Por në shoqërinë civile druajnë se një qasje e këtillë e getoizon Kosovën brenda Gadishullit Ballkanik

Qeveria e Kosovës do ta shpërfillë thirrjen e fundit të treshes Edi Rama, Aleksandër Vuçiq dhe Zoran Zaev që të përfshihet në nismën e Novi-Sadit për Mini-Schengenin ballkanik.

Tri ditë më parë liderët e Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut patën një takim virtual, në funksion të përgatitjeve për të enjten, kur në Shkup do të firmosin marrëveshje bashkëpunimi, në kuadër të kësaj nisme. Kryeministri maqedonas tha se kjo ngjarje vë themelet e Ballkanit të ri.