Arbëri

Kosova gjatë qershorit importoi mallra 63 për qind më shumë sesa eksportoi

Foto: KOHA/Ilustrim
 

Mallrat e vendeve të rajonit kanë vërshuar tregjet e Kosovës edhe gjatë qershorit të këtij viti. U importuan afro 79 milionë euro mallra brenda një muaji. E eksporti i mallrave kosovare në vendet fqinje vazhdon të jetë i ulët. Sipas ekspertëve, pozita e pafavorshme e Kosovës do të thellohet kur të futet në tregun e përbashkët rajonal

Afro 79 milionë euro është vlera e mallit që ka importuar Kosova nga vendet e rajonit gjatë muajit qershor. Por, eksporti vendas karshi vendeve fqinje mbetet i pafuqishëm. U eksportuan mallra në vlerë prej 29 milionë euro.

Shifrat e eksporteve dhe importeve, të cilat rezultojnë me bilanc të thellë negativ tregtar, e vendosin Kosovën në një pozitë të pafavorshme krahas vendeve të rajonit.