Arbëri

Shkaku i terminologjisë mbi Kosovën, Serbia i dështoi 4 marrëveshje rajonale

Mësymja e Serbisë që Kosova të mos jetë e barabartë në nismat rajonale ka bërë që të dështojnë katër marrëveshje që synohej të firmoseshin në fillim të muajit, në kuadër të procesit të Berlinit: Marrëveshja për lëvizjen vetëm me letërnjoftime; Marrëveshja për vizat, për shtetasit e vendeve të treta; Ajo për njohjen e diplomave; si dhe Marrëveshja për njohjen e profesioneve.

 

Mësymja e Serbisë që Kosova të mos jetë e barabartë në nismat rajonale ka bërë që të dështojnë katër marrëveshje që synohej të firmoseshin në fillim të muajit, në kuadër të procesit të Berlinit: Marrëveshja për lëvizjen vetëm me letërnjoftime; Marrëveshja për vizat, për shtetasit e vendeve të treta; Ajo për njohjen e diplomave; si dhe Marrëveshja për njohjen e profesioneve.

Këshilli për Bashkëpunim Rajonal i ka hartuar draftet e këtyre dokumenteve.