Arbëri

Petkoviq reagon pas paralajmërimit për reciprocitet: Kurti po e shkatërron dialogun

 

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovë në kuadër të Qeverisë së Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti është duke shkatërruar dialogun me paralajmërimin se do të vë masën e reciprocitetit karshi Serbisë.

“Çështja e të ashtuquajturit reciprocitetit është në të vërtetë një eufemizëm për ngritjen e barrierave të reja ekonomike ndaj të cilave u ekspozuan serbët në Kosovë e M. dhe Beograd gjatë taksës anti-civilizëm prej 100 për qind. Prandaj për Kurtin do të ishte më mirë që në vend të këtyre paralajmërimeve për hapa të njëanshëm që direkt e shkatërrojnë dialogun, të përkushtohet në përmbushjet e marrëveshjeve të arritura deri më tash, sidomos formimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe”, ka thënë Petkoviq në një komunikatë të lëshuar në faqen e të ashtuquajturës Zyrë për Kosovë në Qeverinë e Serbisë.