Arbëri

Afro 50% e personelit arsimor të vaksinuar, mësimi synohet të nisë me prani fizike

Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka ftuar të gjithë mësimdhënësit dhe studentët që të vaksinohen para fillimit të vitit të ri shkollor e akademik që synohet të nisë në shtator e tetor me prezencë fizike.

Sipas saj, Ministria e Arsimit nuk ka të drejtë që të marrë masa ndaj mësimdhënësve që nuk duan të vaksinohen ndërsa tha se kjo mund të ndryshojë vetëm me ndonjë vendim qeveritar që përfshin edhe qytetarët e tjerë.