Arbëri

OSBE-ja e gatshme të ndihmojë në zbatimin e marrëveshjeve të dialogut

Foto: Driton Paqarada/KOHA

Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) është i gatshëm të ofrojë mbështetje për zbatimin e marrëveshjeve që mund të dalin nga dialogu i Brukselit, ka thënë në një intervistë për KOHËN shefi i këtij misioni, abasadori Michael Davenport. Si histori suksesi në këtë fushë ka përmendur zbatimin e marrëveshjes për drejtësi në komunat veriore, mbajtjen e zgjedhjeve lokale si dhe integrimin e policisë. Por Davenport ka refuzuar të komentojë përkitazi me ankesat e fundit të Qeverisë së Kosovës në Bruksel se shumë prej marrëveshjeve nuk po zbatohen për shkak të pengesave nga Serbia.

 

“Nuk e dimë se çfarë marrëveshjesh do të arrihen më tej, por gjithashtu ne jemi të gatshëm nëse na kërkohet mbështetje për zbatimin e marrëveshjeve ”, ka thënë ambasadori Davenport

Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) është i gatshëm të ofrojë mbështetje për zbatimin e marrëveshjeve që mund të dalin nga dialogu i Brukselit, ka thënë në një intervistë për KOHËN shefi i këtij misioni, abasadori Michael Davenport. Si histori suksesi në këtë fushë ka përmendur zbatimin e marrëveshjes për drejtësi në komunat veriore, mbajtjen e zgjedhjeve lokale si dhe integrimin e policisë. Por Davenport ka refuzuar të komentojë përkitazi me ankesat e fundit të Qeverisë së Kosovës në Bruksel se shumë prej marrëveshjeve nuk po zbatohen për shkak të pengesave nga Serbia.

“Nuk mendoj se më takon mua të them se cilat duhet të jenë prioritetet e dialogut. Kjo me të vërtetë u takon palëve t’i diskutojnë dhe të pajtohen mes vete, siç e thashë me lehtësimin e Bashkimit Evropian, zotit Lajçak dhe me mbështetjen e Shteteve të Bashkuara”, ka thënë Davenport.