Arbëri

Afganistani: Parajsa e kosovarëve, e kthyer në ferr

Foto me kolegët në Kabul, Afganistan, më 2005 (Foto: Astrit Istrefi)

Skenat e prekshme të afganëve që kacavirren për vdekje në aeroplanët ushtarakë të Shteteve të Bashkuara në ditën e marshimit të talebanëve në Kabul kanë tronditur botën mbarë.

 

Astrit Istrefit, me t’i parë skenat nga aeroporti i Kabulit, mendja i ka shkuar te miqtë e shumtë afganë me të cilët ka punuar për vite me radhë në provincat e ndryshme të Afganistanit. “Me shumë dhimbje”, thekson Istrefi, drejtor i Forumit Ballkanik, duke shtuar: “Unë në fakt nuk besoj se kam takuar një person që e ka kaluar një kohë atje e që nuk ka ndier dhimbje për atë vend dhe për atë popull, nuk besoj. Nuk kam takuar, ma drejt me thanë”

Skenat e prekshme të afganëve që kacavirren për vdekje në aeroplanët ushtarakë të Shteteve të Bashkuara në ditën e marshimit të talebanëve në Kabul kanë tronditur botën mbarë.

Aeroporti i Kabulit ende vazhdon të mbetet shpresa e fundit për ikjen e shumë afganëve nga vendi, derisa shtetet perëndimore po tërheqin shtetasit e tyre. Afganët po ndihen të braktisur nga Perëndimi që rrëzoi talebanët 20 vjet më parë me ndërhyrje ushtarake.