Arbëri

Themeluesit dhe kundërshtarët e “Open Ballkan” bëhen bashkë në Slloveni

Javën e ardhshme në Slloveni do të mbahet Forumi Strategjik i Bledit, ku do të marrin pjesë liderët e Ballkanit Perëndimor, të cilët i ndanë nismat e fundit sikurse ajo për “Ballkanin e Hapur”. Kosova do të përfaqësohet nga kryeministri Kurti. Mbështetur në programin e publikuar në faqen zyrtare të Forumit, Kurti do të jetë në një panel me iniciuesit e “Ballkan Open”- kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, dhe atë të Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev.

 

Javën e ardhshme në Slloveni do të mbahet Forumi Strategjik i Bledit, ku do të marrin pjesë liderët e Ballkanit Perëndimor, të cilët i ndanë nismat e fundit sikurse ajo për “Ballkanin e Hapur”. Kosova do të përfaqësohet nga kryeministri Kurti. Mbështetur në programin e publikuar në faqen zyrtare të Forumit, Kurti do të jetë në një panel me iniciuesit e “Ballkan Open”- kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, dhe atë të Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev.

Themeluesit e “Ballkanit të Hapur” dhe kundërshtarët e tij do të bëhen bashkë në një nismë tjetër. Forumi Strategjik, që mbahet në Bled të Sllovenisë më 1 dhe 2 shtator, do t’i mbledhë të gjithë liderët e Ballkanit Perëndimor.

Pjesëmarrëse do të jetë edhe Kosova që përfaqësohet nga kryeministri Albin Kurti.