Arbëri

Ambulanca ajrore e Zvicrës “Rega” gjatë gushtit aterroi 21 herë në Prishtinë

 

Gjithnjë e më shumë mërgimtarë të ardhur nga Zvicra po sëmuren rëndë nga virusi korona. Ata po dërgohen në Zvicër nga “Rega”, një kompani e specializuar për bartjen e pacientëve.

“Rega” (në anglisht: Swiss Rescue) është një kompani ajrore zvicerane që disponon me avionë specialë për bartjen e pacientëve që sëmuren edhe jashtë Zvicrës. Vetëm gjatë gushtit, sipas gazetës zvicerane “Blick”, ambulanca ajrore “Rega” ka aterruar në aeroportin e Prishtinës 21 herë për të marrë pacientët e sëmurë nga koronavirusi. Në Shkup “Rega” ka aterruar 9 herë, pastaj në Beograd dhe në Napoli dhe Brindizi (nga 4 herë). “Rega” për arsye të mbrojtjes së të dhënave, nuk ka ofruar detaje mbi fluturimet, por gazetarët e “Blick” kanë zbuluar përmes portalit “Flightradar24” se Prishtina i prin listës me 21 aterrime.

Spitalet zvicerane po ankohen mbi numrin e madh të të hospitalizuarve. Shumë prej tyre janë shqiptarë. Dhe shumë prej tyre janë në gjendje aq të rëndë, saqë po mbahen gjallë nga makina e mushkërive. Të gjithë pacientët shqiptarë janë të pavaksinuar.