Arbëri

Gastronomët ankohen se masat e reja të Qeverisë kanë shkaktuar konfuzion, kërkojnë ndryshimin e një pike

 

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës është ankuar se vendimi i Qeverisë që ka marrë më 28 gusht për shtrëngimin e masave, ka shkaktuar konfuzion tek institucionet e zbatimit të ligjit.

Gastronomia me masat e reja është lejuar të punojë vetëm në ambient të hapur, mirëpo gastronomët thonë se bazuar në Ligjin për Kontrollin e Duhanit, hapësirë e mbyllur konsiderohet çdo hapësirë e mbuluar me kulm apo tavan, që është i lëvizshëm apo palëvizshëm, dhe e rrethuar në dy apo më shumë anë. E bazuar në këtë një numër i madh i lokaleve të gastronomisë kanë ndërtuar terrasat dhe ky vendim nënkupton se ata nuk mund të punojnë.