Arbëri

Hidhen poshtë parashtresat e Thaçit, Veselit e Selimit mbi ligjshmërinë e Speciales dhe ZPS-së

 

Gjyqtari i Procedurës Paraprake, Nicolas Guillou, ka hedhur poshtë parashtresat e ish-eprorëve të UÇK-së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli e Rexhep Selimi, mbi ligjshmërinë e Dhomave të Specializuara dhe të Zyrës së Prokurorit të Specializuar.

Në parashtresën, mbrojtja e ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, ka kërkuar lirimin e tij, duke thënë se ka skaduar mandati i Gjykatës Speciale dhe se Zyra e Prokurorit të Specializuar nuk ka më bazë kushtetuese e ligjore për të bërë hetime shtesë. Thaçi po ashtu në parashtresën e tij ka thënë se i është shkelur e drejta për një seancë dëgjimore të drejtë e të paanshme brenda një afati të arsyeshëm, e drejta për t’u persumuar i pafajshëm, si dhe e drejta për t’u gjykuar nga një tribunal i pavarur dhe i paanshëm, duke kërkuar kështu lirimin.