Arbëri

MPJ: Petkoviqi nuk u lejua në Kosovë sepse në vazhdimësi përdori gjuhë të urrejtjes

 

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, kishte paraparë një vizitë dy ditore në Kosovë, më 3 dhe 4 shtator. Megjithatë, ai nuk u lejua të hynte. Për shkak të deklarimeve të tij nxitëse të urrejtjes gjatë vizitave të kaluara, autoritetet kosovare nuk e kanë lejuar atë në Kosovë.

Për KOHËN nga autoritetet u tha se Petkoviqi ka thyer zotimin që ka dhënë se do të përmbahej nga deklarimet nxitëse, megjithëse nuk sqaroi se cilat deklarime ministria i cilëson nxitëse.