Arbëri

Vreshtarët kundërshtojnë uljen e subvencioneve nga 1000 në 400 euro

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Sipas Udhëzimit të ri Administrativ, të nënshkruar para pak ditësh nga Faton Peci, ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, parashihet që sipërfaqet e vreshtave me mbi 100 hektarë të subvencionohen me 400 euro për hektar, nga 1000 sa ishte deri më tash. Ndërkohë, subvencionet për sipërfaqet nën 100 hektarë mbesin të njëjta – 1000 euro për hektar. Si pasojë e këtij vendimi ka reaguar shoqata “Vreshtari”, e cila klasifikimin e sipërfaqeve të mbjella e ka quajtur të dëmshëm për këtë sektor. Por telashet e vreshtarëve nuk lidhen vetëm me subvencionet

Ulja e subvencioneve për sipërfaqet e vreshtave me mbi 100 hektarë e ka revoltuar Shoqatën e Vreshtarëve.
Sipas udhëzimit të ri administrativ, të nënshkruar para pak ditësh nga Faton Peci, ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, parashihet që sipërfaqet e vreshtave me mbi 100 hektarë të subvencionohen me 400 euro për hektar, nga 1000 sa ishte deri më tash.

Ndërkohë, subvencionet për sipërfaqet nën 100 hektarë mbetën të njëjta – 1000 euro për hektar.