Arbëri

Ministri letonez i Mbrojtjes: Jemi të gatshëm ta ndihmojmë Kosovën kurdo

 

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, dhe homologu i tij nga Letonia, Artis Pabriks, gjatë një takimi sot janë dakorduar për të intensifikuar bashkëpunimin në mes dy shteteve, me theks të veçantë në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. Pas takimit, Mehaj deklaroi se fokus do të jetë ofrimi i përvojës së Letonisë në procesin e anëtarësimit në NATO, operacioneve paqeruajtëse si dhe shkëmbimin e përvojave të fushës specialistike mes dy Forcave.

Mehaj tha se Letonia ka përvojë të jashtëzakonshme në operacione ndërkombëtare, dhe në funksion të kësaj do të shikojnë mundësinë e bashkëpunimit sa i përket operacioneve ndërkombëtare. Me qëllim të realizimit të kësaj, ai theksoi se grupet e ekspertëve të të dyjave vendeve do të angazhohen për të dizajnuar projektet e përbashkëta për operacione ndërkombëtare.