Arbëri

Zyrtarë të Arkivit mohojnë se ka dokumente sekrete, aty hulumtoi edhe EULEX-i

Foto: Driton Paçarada / KOHA
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Kanë vazhduar polemikat dhe akuzat ndërmjet partive në pushtet dhe opozitë pas deklaratave të zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi se është diskutuar për hapjen e të gjitha arkivave, përfshirë ato rreth UÇK-së. Ndërkaq, zyrtarë të Arkivit kanë thënë se nuk ka asnjë dokument sekret në këtë institucion, teksa kanë treguar për hulumtimet që kanë bërë edhe zyrtarët e EULEX-it, para dy vjetësh.

 

Kanë vazhduar polemikat dhe akuzat ndërmjet partive në pushtet dhe opozitë pas deklaratave të zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi se është diskutuar për hapjen e të gjitha arkivave, përfshirë ato rreth UÇK-së. Ndërkaq, zyrtarë të Arkivit kanë thënë se nuk ka asnjë dokument sekret në këtë institucion, teksa kanë treguar për hulumtimet që kanë bërë edhe zyrtarët e EULEX-it, para dy vjetësh.

Reagime të shumta ka nxitur çështja për të cilën u tha se pati për një moment dakordim, i cili parasheh hapjen e të gjitha arkivave në Kosovë e Serbi. Përmendja e UÇK-së në kontekst të dokumenteve që mund t’i ketë arkivuar për periudhën e luftës e pas saj, bëri që opozita ta akuzojë qeverinë se ia hapi dyert Serbisë për t’i futur duart edhe aty.

Drejtues të arkivit kanë mohuar se brenda institucionet të tyre ka dokumente sekrete rreth UÇK-së.