Arbëri

Përfaqësuesit e OJQ-ve thonë se pandemia i ka dëmtuar më së shumti gratë dhe fëmijët

 

Kuvendi i Kosovës ka shënuar Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë. Për shkak të gjendjes me pandeminë, aktivitetet e kësaj dite janë mbajtur virtualisht. Në kuadër të kësaj dite, në një tryezë virtuale u theksuan problemet që kanë ardhur si pasojë e virusit COVID-19. Përfaqësues të shoqërisë civile kanë thënë se nga pandemia më së shumti janë dëmtuar gratë dhe fëmijët

Ndikimi i pandemisë në shëndetësi dhe mirëqenie sociale të kategorive më të cenueshme, sidomos fëmijëve dhe grave, ka qenë pjesë e diskutimit të institucioneve dhe shoqërisë civile në aktivitetet virtuale që u organizuan të mërkurën në shënim të Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë.

Teuta Halimi, përfaqësuese e UNICEF-it, ka bërë të ditur që Kosova është prej vendeve me vdekshmërinë më të lartë të fëmijëve në rajon.