Arbëri

AP: Shqipëria në krye të renditjes botërore për numrin e grave në kabinetin qeveritar

Foto: AP
 

Kuvendi i Shqipërisë të premten aprovoi kabinetin qeveritar të dominuar nga gratë, me qëllim që të rikthejë vendin në zhvillim ekonomik duke u fokusuar në turizëm dhe bujqësi, infrastrukturë dhe energji.

Pas një debati 20-orësh, parlamenti me 140 ulëse votoi 77-53 për kabinetin e ri të kryeministrit Edi Rama dhe programin e tij, raporton Associated Press.