Arbëri

Rizvanolli: Vendime mbi gazsjellësin nuk do të merren pa u ditur kostoja

Foto: Alban Bujari/ KOHA
 

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, ka folur lidhur me marrëveshjen e arritur mes Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut në fushën e energjisë. Në një konferencë ajo ka thënë se rajoni, ashtu edhe Kosova ka synim dekarbonizimin e sektorit, diversifikimi i burimeve të energjisë dhe ripërtërimi i burimeve të ripërtëritshme të energjisë.

“Është tejet me rëndësi që të kemi sistem sa më të integruar të energjisë, që të na ofrojë fleksibilitete të integrojmë sa më shumë burime të ripërtëritshme të energjisë dhe kjo ndikon në rritjen e fleksibilitetit të sistemit tonë, sigurinë e furnizimit dhe çmime më të lira për konsumatorët”, ka thënë ajo.