Arbëri

Apeli liron Grabovcin dhe Sadat Gashin në rastin “Pronto”, dënohet me kusht Ilhami Gashi

FOTO: KOHA/Ilustrim
 

Gjykata e Apelit ka aprovuar pjesërisht ankesën e Prokurorisë Speciale në rastin “Pronto”, duke dënuar me burgim me kusht prej një vjet e katër muaji dhe dy vite ndalim për ushtrim të funksionit në administrata publike sekretarin e atëhershëm të Ministrisë së Brendshme, Ilhami Gashin. Gashi ka kryer veprën penale “Shkelja e statusit të barabartë të shtetasve dhe banorëve të Republikës së Kosovës”.

Ndërkohë, për Adem Grabovcin, ish-deputet i PDK-së dhe Sadat Gashi, ish-këshilltar në Ministrinë e Brendshme, Gjykata ka ndarë pikëpamjen e njëjtë me Gjykatën e Shkallës së Parë.