Arbëri

Hoti: Dilemat për ndërtimin e rrjetit të gazit janë dëm për Kosovën

Foto: KOHA
 

Ish-kryeministri i vendit, Avdullah Hoti, ka deklaruar se është dëm hapja e dilemave se a duhet ndërtuar rrjeti që i mundëson Kosovës qasje në gaz, çështje kjo e përfolur javëve të fundit. Ai ka shkruar në Facebook se gjatë Qeverisë Mustafa, 2014-2017, ishin plotësuar kushtet që Kosova të bëhet pjesë e MCC-së, dhe ka vite që janë bërë studime të nevojshme nga MCC-ja.

“Gjatë kohës sa kam qenë kryeministër, kemi finalizuar listën e projekteve për tu përfshirë në financimin nga MCC, e cila është bazuar në studimet e parafizibilitetit. Në këtë listë ka qenë i përfshirë edhe rrjeti për qasje në gaz në Maqedoninë e Veriut. As në Qeverinë Mustafa dhe as në Qeverinë time nuk kemi pasur asnjëherë dilema për bashkëpunimin me SHBA”, ka shkruar ai.