Arbëri

Rekord vizitorësh nga Kosova në Shqipëri sivjet

Foto: Alban Bujari / Koha
Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Vetëm në muajin gusht numri i hyrjeve të qytetarëve nga Kosova në Shqipëri ka mbërritur në afro 800 mijë, duke shënuar rritje prej 123 për qind krahasuar me një vit më parë

Shirat e vjeshtës dhe ulja e temperaturave duket se i ka dhënë fund turizmit “të plazhit” në Shqipëri. Instituti Shqiptar i Statistikave (INSTAT) ka bërë publike të enjten shifrat e të huajve që kanë vizituar Shqipërinë për muajin gusht, por edhe për tetëmujorin e parë të këtij viti.

Në bazë të shifrave të INSTAT-it, Kosova ka shënuar rekorde për sa u përket hyrjeve në Shqipëri me 2 milionë e 177 mijë e 412 shtetas për periudhën janar-gusht 2021, duke mbajtur 50% të numrit të përgjithshëm të shtetasve të huaj që vizituan Shqipërinë në këtë periudhë dhe duke shënuar një rritje prej 153.2%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë ku Shqipërinë e vizituan 859.925 shtetas të Kosovës.