Arbëri

FSK-ja dhe Policia e Kosovës përfunduan stërvitjen vjetore me KFOR-in

 

Më 23 shtator, KFOR-i në bashkëpunim me institucionet e sigurisë së Kosovës kreu edicionin e vitit 2021 të stërvitjes së saj vjetore "Saber Silver" në zonën e trajnimit të fushës ajrore në Gjakovë dhe në fabrikën Ereniku.

Stërvitja përfshiu operacion të reagimit emergjent në shkallë të gjerë, ku përfaqësuesit e Policisë së Kosovës, Kryqit të Kuq, Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agjencisë për Menaxhimin e Emergjencave dhe komunës së Gjakovës janë testuar - me mbështetjen e personelit të KFOR -it - në përpjekjet e tyre për të shpëtuar jetë, të ndihmojë në qetësimin e popullsisë lokale të prekur nga fatkeqësia natyrore, të ruajë sigurinë, të ruajë funksionimin e shërbimeve thelbësore dhe të përgatitet për rivendosjen e gjendjes normale, ka njoftuar KFOF-i.