Arbëri

Mbi 730 mijë euro subvencione nga Presidenca në 4 vjetët e fundit, shumica pa shpallje publike

Foto: KOHA

Pa shpallje publike dhe në mënyrë jotransparente janë ndarë mijëra euro nga Presidenca për individë dhe organizata të shoqërisë civile në kohën sa ishte president Hashim Thaçi.

 

Subvencionet janë ndarë për organizata e individë të ndryshëm nga viti 2018 e po vazhdojnë ende. Në kohën e ish-presidentit Hashim Thaçi një gjë e tillë ishte bërë pothuajse në mënyrë jotransparente. Së fundmi, kjo po bëhet përmes thirrjeve publike të shpallura nga ky institucion. Por, sipas njohësve të politikave publike, një gjë e tillë është jashtë mandatit të presidentit

Pa shpallje publike dhe në mënyrë jotransparente janë ndarë mijëra euro nga Presidenca për individë dhe organizata të shoqërisë civile në kohën sa ishte president Hashim Thaçi.

Që nga viti 2018 ky institucion ka ndarë mbi 730 mijë euro.