Arbëri

Komunat s’e presin lejen e Ministrisë, punësojnë vetë psikologët për shkolla

 

Për 35 shkollat e Komunës së Pejës, deri në vitin e fundit shkollor kanë qenë gjithsej katër psikologë. Për angazhimin e psikologëve dhe pedagogëve nëpër shkolla është kompetencë e Ministrisë së Arsimit që duhet të lejojë këto pozita dhe të ndajë vijë buxhetore dhe punësimin e tyre e bëjnë drejtoritë komunale të Arsimit. Tani, Komuna e Pejës nuk ka pritur më nga ministria dhe ka rekrutuar vetë këtë muaj me konkurs edhe dy psikologë të tjerë.

“Ne kemi drejtë të punësojmë çdo profil në arsim, por vendet e punës janë të cunguara. Vetë ministria duhet të ta lejojë vendin e ri të punës, sikur në këtë rast për psikolog. Por Ministria e Arsimit ende nuk ka lejuar të hapen vende të lira dhe këto vende për dy psikologë tash i kam hapur vet me buxhet të Komunës për shkak të nevojës”, ka thënë drejtori i Arsimit në Pejë, Besim Avdimetaj.