Arbëri

Pisonero: E ardhmja e të gjithë Ballkanit Perëndimor është në BE

 

Zëdhënësja e Komisionit Evropian, Ana Pisonero Hernandez, deklaroi në një përgjigje me shkrim për Zërin e Amerikës se "e ardhmja e të gjithë Ballkanit Perëndimor është në BE".

Reuters njoftoi dje, duke cituar katër diplomatë dhe tekstin e një dokumenti të brendshëm, se Bashkimi Evropian, nga frika e një reagimi politik në shtetet anëtare, nuk mund të garantojë më anëtarësim të sigurt në të ardhmen për gjashtë shtetet e Ballkanit, të cilave u ishte premtuar se në kohën e duhur do të mund të anëtarësohen.