Arbëri

“Dikur i shihja armët opsion, sot jam për një zgjidhje tjetër” - protestuesi serb kritikon ndërhyrjen e politikës në veri

Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

"Në një pikë karburanti të braktisur, gjysmë milje nga pika kufitare Jarinjë, mes Kosovës dhe Serbisë, një flamur gjigant serb ishte vendosur në çati. Një grup të rinjsh ulur në arkat e përmbysura të birrave, duke shkëmbyer shishe me ujë dhe raki, të bëra në shtëpi, në gota të vogla plastike."

Kështu e nis reportazhin mediumi i njohur britanik, The Guardian për Kosovën, gjegjësisht veriun, dhe për ngjarjet e fundit që kanë ndodhur në pikat kufitare Jarinjë dhe Bërnjak.