Arbëri

Reka jep gjashtë parimet për zgjerimin e BE-së me shtetet e Ballkanit Perëndimor

 

Ish-ministri i Integrimit Evropian, Blerim Reka, ka renditur gjashtë pika përmes së cilat ka thënë se mund dhe duhet të bëhet ringjallja e zgjerimit të Bashkimit Evropian, një ditë para mbajtjes së Samitit të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe BE-së, në Slloveni.

Reka ka thënë se s’pret që ky samit të jetë i zgjerimit, megjithatë ka shtuar se vazhdimi i status-quosë së zgjerimit po shqetëson edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që po kërkojnë integrimin e plotë të rajonit.