Arbëri

Rama prezanton idenë e projektit të hekurudhës Durrës-Prishtinë

 

Në Forumin e Ndërlidhjes Infrastrukturore me vendet e Ballkanit dhe Evropës, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka prezantuar tri projekte hekurudhore, ndër to edhe atë që lidh portin e Durrësit me Prishtinën, përkatësisht me korridoret e Evropës Qendrore dhe Lindore. Bashkimi Evropian është zotuar të japë 30 miliardë euro fonde në formë investimesh në rajonin e Ballkanit Perëndimor, kryesisht për infrastrukturën rrugore, digjitale dhe hekurudhore

Linja hekurudhore Durrës-Prishtinë, si arterie e rëndësishme për korridoret që lidhin me Evropën Qendrore dhe Lindore, është prezantuar nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, gjatë punimeve të Forumit të Ndërlidhjes Infrastrukturore mes vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Evropës që mbahet në Tiranë. Tema e këtij edicioni përshkruan përpjekjet e përbashkëta të bashkëpunimit të gjashtë vendeve të Evropës Juglindore në angazhimin aktual të rimëkëmbjes dhe rritjes pas COVID-19.

Rama, krahas projektit që lidh Shqipërinë me Kosovën, ka përmendur edhe dy projekte të tjera hekurudhore që nisin nga Durrësi, përkatësisht në drejtim të Malit të Zi dhe të Maqedonisë Veriore.