Arbëri

Presidentja Osmani kërkon mbylljen e UNMIK-ut, SHBA-ja e përkrah

1
 

Derisa shefi i UNMIK-ut me kritikat ndaj Kosovës doli në të njëjtën vijë me Serbinë dhe Rusinë, presidentja Osmani i hodhi poshtë ato, duke kërkuar edhe mbylljen e misionit të OKB-së. Serbinë e paralajmëroi që të mos mashtrohet: “Republika e pavarur e Kosovës nuk shkon askund. Më mirë të ballafaqoheni me këtë realitet”. Fundin e misionit të UNMIK-ut e mbështeti edhe SHBA-ja

Zhvillimet e javëve të fundit në veri kanë dominuar diskutimet e disa shteteve në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Misioni i UNMIK-ut, Serbia e Rusia, për tensionet në këtë pjesë të Kosovës, ia kanë vënë fajin Kosovës, duke thënë se ka vepruar në mënyrë të njëanshme dhe pa koordinim paraprak. Por, kundërpërgjigje të fortë ka dhënë presidentja Vjosa Osmani, duke argumentuar se veprimet në veri ishin luftë kundër krimit, ndërsa raportimin e UNMIK-ut e ka cilësuar si të njëanshëm. Ajo, në fjalën e saj, ka thënë edhe se është koha që misioni i OKB-së, UNMIK, të përfundojë. Një qëndrim i tillë është mbështetur nga ambasadori i SHBA-së në OKB.

UNMIK-u dhe Serbia, në një vijë