Arbëri

Qeveria këmbëngul për mosthemelimin e Asociacionit, shoqëria civile e quan temë sfiduese

Foto: KOHA

Asociacioni i komunave me shumicë serbe, është duke u konsideruar si një nga temat më problematike në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë.

 

Me arsyetimin se është obligim ndërkombëtar i nënshkruar, presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka bërë thirrje që Asociacioni i komunave me shumicë serbe të themelohet. Derisa nga Qeveria e Kosovës thonë se kanë tema më urgjente se Asociacioni për t’u diskutuar me Serbinë, dhe se ai nuk do të bëhet për shkak se është jokushtetues, nga shoqëria civile trajtimin e kësaj çështjeje e konsiderojnë sfidë për Ekzekutivin.

Asociacioni i komunave me shumicë serbe, është duke u konsideruar si një nga temat më problematike në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë.

Duke pasur parasysh ratifikimin e kësaj marrëveshjeje në Kuvend, por edhe shkeljen e Kushtetutës në disa pika të saj, nga Instituti Demokratik i Kosovës thonë se kjo çështje do të jetë një nga sfidat e Ekzekutivit.