Arbëri

KFOR-i: Do të vazhdojmë të ushtrojmë mandatin në gjithë Kosovën, përfshirë edhe në veri

 

Në pikat kufitare në Jarinjë nuk janë parë ushtarë të KFOR-it duke ruajtur. KFOR-i ishte vendosur në pikat kufitare në Jarinjë e Bërnjak, më 2 tetor, si pjesë e marrëveshjes së nënshkruar për targa mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel.

Sipas marrëveshjes KFOR-i do të vendosej për dy javë në këto pika kufitare, duke filluar nga 2 tetori, ndërsa po atë ditë u larguan Njësia Speciale e Policisë së Kosovës si dhe barrikadat e vendosur nga serbët në veri.