Arbëri

Raporti i KE-së jep shenja se BE-ja nuk do ta përkrahë vetingun në Kosovë

 

Si shqetësim serioz është paraqitur në raportin e vendit të Komisionit Evropian nisma e Qeverisë së Kosovës për veting të plotë e të njëhershëm. Por, institucionet në Kosovë kanë thënë se është shqetësuese mungesa e vetingut, e jo kryerja e këtij procesi. Për monitoruesit e sistemit të drejtësisë, Qeveria ka dështuar t’ua sqarojë institucioneve ndërkombëtare nevojën dhe domosdoshmërinë e këtij procesi

Një nga prioritetet kryesore të Qeverisë Kurti rrezikon të mos përkrahet nga Bashkimi Evropian.

Në Raportin për Progresin të Komisionit Evropian vetingu ose rivlerësimi i plotë dhe i njëhershëm në sistemin e drejtësisë është parë shqetësim serioz.