Arbëri

Shoqata Sindikale i ankohet Kurtit për gradimet e jashtëligjshme të diplomatëve

Shoqata Sindikale që i përfaqëson diplomatët kosovarë i është ankuar kryeministrit Albin Kurti, se Ministria e Jashtme po i përligj gradat e dhëna kundërligjshëm, e madje po e vazhdon praktikën e qeverive paraprake, duke dhënë grada diplomatike pa u bazuar në meritë. Mes të tjerash, në një shkresë të Shoqatës është theksuar se kjo praktikë e dëmton rëndë shpresën për kthim të ligjshmërisë. Këtyre pretendimeve nuk u kanë dhënë përgjigje Zyra e Kryeministrit dhe as Ministria e Punëve të Jashtme

 

Shoqata Sindikale që i përfaqëson diplomatët kosovarë i është ankuar kryeministrit Albin Kurti, se Ministria e Jashtme po i përligj gradat e dhëna kundërligjshëm, e madje po e vazhdon praktikën e qeverive paraprake, duke dhënë grada diplomatike pa u bazuar në meritë. Mes të tjerash, në një shkresë të Shoqatës është theksuar se kjo praktikë e dëmton rëndë shpresën për kthim të ligjshmërisë. Këtyre pretendimeve nuk u kanë dhënë përgjigje Zyra e Kryeministrit dhe as Ministria e Punëve të Jashtme

Kryeministrit Albin Kurti i ka shkuar një shkresë, sipas së cilës Ministria e Punëve të Jashtme është duke i formalizuar gradat e jashtëligjshme të diplomatëve dhe duke dhënë të tjera pa u bazuar në meritë. Shkresa, një kopje të së cilës e ka siguruar KOHA, është adresuar nga Shoqata Sindikale e Shërbimit të Jashtëm. Në të fillimisht janë listuar shkeljet masive, të grupuara në punësime pa kritere, emërime të kundërligjshme dhe në dhënie gradash diplomatike pa mbështetje në ligj. “Si rrjedhojë e këtyre fenomeneve, në Shërbimin e Jashtëm janë dëmtuar rëndë kriteret e profesionalizmit, meritokracisë, integritetit dhe përvojës mbi të cilat bazohet ky shërbim, duke u bërë pengesë në zhvillimin e kapaciteteve të brendshme për vetë Shërbimin e Jashtëm”, thuhet në shkresën drejtuar Kurtit.

Qeveria Kurti e ka përfshirë në planin e punës rishikimin e gradave, emërimeve dhe punësimeve të paligjshme të diplomatëve. Por, procesi nuk ka nisur.