Arbëri

BE-ja demanton Qeverinë e Presidencën për vetingun

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, pas publikimit të Raportit të Progresit, i cila ka kritikuar Kosovën për vetingun, kanë thënë se Bashkimi Evropian tashmë u ka dhënë përkrahje për këtë proces. Por qëndrimi i BE-së nuk ka ndryshuar. Përmes një përgjigje me shkrim për KOHËN ky institucion ka thënë se është ende në dialog me Qeverinë për këtë çështje

 

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, pas publikimit të Raportit të Progresit, i cila ka kritikuar Kosovën për vetingun, kanë thënë se Bashkimi Evropian tashmë u ka dhënë përkrahje për këtë proces. Por qëndrimi i BE-së nuk ka ndryshuar. Përmes një përgjigje me shkrim për KOHËN ky institucion ka thënë se është ende në dialog me Qeverinë për këtë çështje

Nisma për verifikimin e integritetit të gjyqtarëve dhe prokurorëve ka nxjerrë në pah mospajtimet mes institucioneve qeverisëse të Kosovës dhe Bashkimit Evropian për kredibilitetin e tij, ani që drejtuesit e shtetit kanë deklaruar publikisht se për këtë proces kanë mbështetjen e Brukselit.

Një ditë pas publikimit të Raportit të Progresit, në të cilin kritikohet Kosova për idenë e vetingut të njëhershëm, presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, përmes një komunikate për media pati bërë të ditur se tashmë e ka marrë mbështetjen për këtë proces nga drejtori i Shërbimit Evropian të Veprimit të Jashtëm të BE-së, Marko Makovec.