Arbëri

Zbatimi i reformës në administratën publike nis me tre vjet vonesë

FOTO: KOHA/Ilustrim

Rreth një javë më parë ekzekutivi kishte marrë vendim për vazhdimin e reformës në administratën publike. Në mbledhjen e Qeverisë miratim kishte marrë Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive të pavarura

 

Rreth një javë më parë ekzekutivi kishte marrë vendim për vazhdimin e reformës në administratën publike. Në mbledhjen e Qeverisë miratim kishte marrë Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive të pavarura

Edhe dy muaj i kanë mbetur kohë Qeverisë së Kosovës që ta jetësojë synimin për t’i përfunduar dy fazat e para të reformës në administratë publike, ku hyn racionalizimi i agjencive të pavarura dhe autoriteteve.

Sipas zëvendëskryeministrit të parë të Kosovës, Besnik Bislimi, edhe dy ligjet bazë të kësaj reforme, Ligji për pagat dhe ai për shërbyesit civilë, do të jenë të gatshme brenda vitit.