Arbëri

Shqipëria në luftë me skeptikët e vaksinave

Foto: AP
 

Nuk ka pothuajse asnjë shtëpi në rrethin e Sukthit të Shqipërisë ku Ndriçim Rahi dhe Anila Shameti nuk i kanë injektuar dikujt vaksina ose nuk i kanë dhënë trajtime të tjera mjekësore gjatë 30 viteve të tyre si infermierë.

Megjithatë, pavarësisht kontakteve të tyre të thella lokale, ata dhe punonjësit e tjerë mjekësorë në vendin ballkanik në vështirësi ekonomike po e shohin sfidë të vështirë për t'iu kundërvënë besëtytnive, teorive të konspiracionit në televizion dhe mediat sociale, dhe skepticizmit të përgjithshëm të vaksinave në rajon dhe të bindin vendasit se tani, para dimrit, është koha për të marrë një vaksinë. Shqipëria ka nisur një fushatë mbarëkombëtare duke shkuar nëpër shtëpi për të vaksinuar njerëzit, shkruan Associated Press.