Arbëri

Serbia refuzon kërkesën e ministrave të Kosovës për vizitë në Luginën e Preshevës

 

Serbia ka refuzuar kërkesën e ministrave të Kosovës në Medvegjë, Bujanoc dhe në Preshevë. Kjo, sipas ministrit të Ambientit Liburn Aliut, i cili ka qenë një ndër ministrat që do të shkonte në vizitë, ka ndodhur në momentin para nisjes dhe “pa arsye”.

“Duke filluar nga sot, bashkë me ministrat, Arbërie Nagavci, Hekuran Murati dhe Hajrullah Çeku, planifikonim të fillonim vizitën dy ditore, në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë. Vizita jonë, nga autoritetet në Beograd, u refuzua, pa asnjë arsyetim pak para nisjes së delegacionit tonë”, ka shkruar Aliu në Facebook.