Arbëri

Vdiq profesori Skënder Rizaj

 

Në moshën 91-vjeçare, të dielën vdiq historiani e profesori universitar, Skënder Rizaj.

Rizaj u lind në Pejë më 14 mars 1930. Në Pejë e ka kryer shkollën fillore (1941) dhe semimaturën (1945), kurse në Prizren shkollën normale (dy kurse pedagogjike: 1946, 1947). Në Shkup e ka kryer Fakultetit Filozofik - Dega e Historisë (1956); në Beograd provimin shtetëror për profesor të gjimnazit (1960); në Sarajevë studimet pasuniversitare dhe doktoratën (1965).