Arbëri

Pahor: Dialogu Kosovë-Serbi duhet të vazhdojë

 

Përgjigja e vetme ndaj rritjes së nacionalizmit dhe idesë së ndryshimit të kufijve në Ballkanin Perëndimor është zgjerimi i Bashkimit Evropian dhe BE-ja ka përgjegjësinë t'i përkushtohet më mirë se tani, deklaroi sot presidenti i Sllovenisë Borut Pahor gjatë vizitës në Serbi.

Pahor shprehu shqetësimin për disa deklarata që mund të dëgjohen së fundmi në Ballkanin Perëndimor dhe theksoi se kjo mund të përgjigjet vetëm me përshpejtimin e procesit të zgjerimit të BE-së në atë rajon.