Arbëri

Çështja e Manastirit – ripërsëritet thirrja e QUINT-it për zbatimin e vendimit

 

Shefat e misioneve të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë ripërsëritur thirrjen për zbatimin e vendimit së Kushtetueses për çështjen e tokës, përreth Manastirit të Deçanit.

Nëpërmjet një komunikate të përbashkët, shefat e QUINT-it thonë se janë të shqetësuar që institucionet e Kosovës ende nuk e kanë zbatuar plotësisht regjistrimin e tokës, duke shtuar se moszbatimi minon zotimin e Qeverisë për zbatimin e sundimit të ligjit dhe respektin e saj për gjyqësor të pavarur.