Arbëri

Ambasada e Gjermanisë ndryshon procedurën për terminë, qytetarët të pakënaqur

 

Nga 1 dhjetori, të interesuarit për vizë pune në Ambasadën e Gjermanisë do ta kenë për më shumë se dy javë të hapur sistemin për terminë, porse përzgjedhja e tyre do të bëhet nëpërmjet shortit. Ky ndryshim i procedurave nuk u ka pëlqyer qytetarëve, të cilët thonë se pajisja me vizë pune nuk duhet të jetë lotari. Për secilin muaj ambasada do të lëshojë rreth 450 viza pune

Procedura për pajisje me vizë pune gjermane është ndryshuar nga kjo e hënë. Qytetarët e Kosovës që duan të marrin vizë gjermane, nga 1 dhjetori e deri më 17 dhjetor do ta kenë sistemin e hapur për aplikim dhe se përzgjedhja e tyre do të bëhet me short.

Ndryshe nga ajo se si kanë aplikuar deri tash, ku sistemi është hapur një herë në muaj dhe pak minuta, tashmë mundësinë për aplikim e ka kushdo.